Woensdag 13 juni 2024, 08.00 uur

ASML en Drop slaan handen ineen voor plaatsen van 1.000 deel e-bikes

(L) Teun Verschuren, co-founder Drop Mobility en (R) Pim de Weerd Programma Manager Access & Mobility bij ASML
Oisterwijk, 13 juni 2024 – High tech bedrijf ASML kondigt een samenwerking aan met Drop Mobility, een innovatieve aanbieder van deelmobiliteitsoplossingen. Vanaf deze zomer gaat ASML gebruikmaken van campus e-bikes gefaciliteerd door Drop Mobility. Dit is een mobiliteitsoplossing die gericht is op het beter verbinden van Eindhoven Centraal Station met de ASML-campus en een pendel tussen de diverse ASML-locaties in de Brainport regio. ‘’We zijn heel blij om op deze vooruitstrevende en duurzame manier te kunnen samenwerken met een bedrijf als ASML’’, aldus Teun Verschuren, co-founder van Drop Mobility.

Duurzaam reizen stimuleren met deel e-bikes
ASML werkt continu aan het verbeteren van faciliteiten en services voor het toegankelijk houden van de campus en haar omgeving. Door het beschikbaar stellen van campus e-bikes stimuleert ASML haar medewerkers om duurzaam te reizen. Samen met Drop Mobility stelt ASML 1,000 e-bikes beschikbaar voor het laatste deel van de reis of voor het pendelen tussen ASML-locaties. “Mede dankzij de samenwerking met Drop verwachten wij een stap dichterbij te komen bij het behalen van onze mobiliteitsdoelstelling. We streven ernaar dat nog meer medewerkers reizen met het openbaar vervoer. De campus e-bikes maken het mogelijk om hun duurzame reis vanaf Eindhoven CS gemakkelijk voort te zetten naar een ASML-locatie in de Brainportregio”, aldus Pim de Weerd, Programma Manager Access & Mobility van ASML. De Weerd benadrukt de gezamenlijke ambitie om het aanbod van de deelfietsen nabij Eindhoven Centraal Station verder op te schalen. Dit zal de toegankelijkheid vergroten en het aanbod aantrekkelijker maken voor meer bedrijven in de regio Brainport.

Dockingstation vergrendelt en laadt e-bikes automatisch op
Het gekozen e-bike model van Drop Mobility is ontwikkeld als innovatieve deelfiets en wordt gecombineerd met een geavanceerd dockingstation, waardoor de voertuigen altijd automatisch worden vergrendeld en opgeladen. ASML-medewerkers kunnen door middel van een gebruiksvriendelijke app gemakkelijk gebruik maken van deze services.

Drop Mobility beheert en verdeelt e-bikes
Drop Mobility gaat zorgdragen voor de totale service met betrekking tot het beschikbaar stellen van de ruim 1.000 e-bikes om te reizen van en naar de verschillende locaties. De e-bikes zullen worden verdeeld over verschillende hubs in en rondom locaties aangewezen door ASML. Dagelijkse beoordelingen en herverdelingen van de e-bikes zullen worden uitgevoerd om een goede beschikbaarheid op alle locaties te waarborgen.

Meer informatie is te vinden op www.campusebike.com.

Over Drop

Drop Mobility is opgericht in 2019 en sinds 2022 partner van The Sharing Group. Drop Mobility richt zich op het aanbieden van e-bike abonnementen voor de zakelijke markt. Drop Mobility levert een gestructureerde deeloplossing. Dit gebeurt met behulp van dockingstations, klanten worden hierdoor maximaal ontzorgd. Drop Mobility maakt gebruik van slimme e-bikes. Deze worden aangestuurd op basis van data. De e-bikes zijn perfect voor de last mile verbinding. De e-bike abonnementen omvatten verzekering, software, onderhoud en services. www.dropmobility.nl 

Over ASML

ASML is a leading supplier to the semiconductor industry. The company provides chipmakers with hardware, software and services to mass produce the patterns of integrated circuits (microchips). Together with its partners, ASML drives the advancement of more affordable, more powerful, more energy-efficient microchips. ASML enables groundbreaking technology to solve some of humanity's toughest challenges, such as in healthcare, energy use and conservation, mobility and agriculture. ASML is a multinational company headquartered in Veldhoven, the Netherlands, with offices across EMEA, the US and Asia. Every day, ASML’s more than 42,400 employees (FTE) challenge the status quo and push technology to new limits. ASML is traded on Euronext Amsterdam and NASDAQ under the symbol ASML. Discover ASML – our products, technology and career opportunities – at www.asml.com.

Over The Sharing Group

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven. The Sharing Group ontwikkelt platform oplossingen, de focus ligt op de markten van technologie, energie en mobiliteit. Bekende merken in het portfolio zijn onder ander Mijndomein, MyWheels en EnergyZero. www.thesharinggroup.com.

Contactgegevens

Teun Verschuren
Co-founder Drop
teun.verschuren@dropmobility.nl

Nieuwsoverzicht

terug naar nieuwsoverzicht

Download & Kopieer

Neem contact op

Teun Verschuren
Co-founder Drop
press@dropmobility.nl
© 2023 - Drop Mobility B.V.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram