Dinsdag 16 februari 2021, 08.30 uur

Waalwijk eerste Nederlandse stad met e-step

© Citysteps  Waalwijk
De gemeente Waalwijk heeft de strijd om de eerste e-step van Nederland gewonnen. Samen met het bedrijf Citysteps introduceert de stad per 17 februari 2021 tachtig e-steps voor zowel bedrijfsmobiliteit als particulier gebruik. Na een geslaagde Citysteps-pilot in Roermond is Waalwijk daarmee de eerste Nederlandse stad die de weg van de step inslaat, in navolging tot vele buitenlandse steden. Mike Meeusen, mede-eigenaar van Citysteps kijkt ernaar uit. ‘’We willen op een duurzame manier de deelmobiliteit vergroten en vergemakkelijken. We zijn heel trots dat we in Waalwijk de eerste e-steps kunnen lanceren’’, zegt een blije Meeusen.

De e-step onderscheidt zich door het werken met dockingsstations. Deze zorgen ervoor dat de step opgeladen is voor gebruik en gemakkelijk op slot te zetten is. Daarnaast zorgen de dockingsstations ervoor dat de steps op centrale plekken in de stad geparkeerd worden, waardoor ze niet overal in de stad rondslingeren. Daar is wethouder Ronald Bakker erg blij mee: ‘’Het fijne van het systeem dat voor de deelsteps wordt gebruikt is de vaste plaatsen waar ze opgehaald en gestald kunnen worden. Door met deze vaste dockingsstations te werken gaan de steps niet zwerven. Ik kan niet wachten tot ik veel mensen op de groene steps zie rijden door Waalwijk.’’

Bakker is blij met de komst van de step. ‘’Het busstation ligt op een flinke afstand van het bedrijventerrein waar verder geen openbaar vervoer komt. Met elektrische steps willen we het bedrijventerrein verbinden met het busstation. Op deze manier wordt het voor mensen die werken of stagelopen op het bedrijventerrein een stuk eenvoudiger om met het openbaar vervoer naar Waalwijk te komen’’, aldus de wethouder. Citysteps heeft daar nog een extra veiligheidsmaatregel aan toegevoegd. Zo is de wettelijke maximumsnelheid van 25 naar 20 kilometer per uur teruggeschroefd en is de e-step alleen te gebruiken vanaf 18 jaar of ouder.

Sinds 1 februari heeft Citysteps al enkele steps beschikbaar gesteld voor de gemeente en enkele proefbedrijven. Vanaf 17 februari is de step voor iedereen te gebruiken. Vanaf dan kan iedereen de app downloaden of zelfs een abonnement nemen op de duurzame stepdienst. Hierbij heeft Citysteps extra aandacht besteed aan het gebruiksgemak van de app. Met de app kan de e-step ook gemakkelijk in een pauzestand worden gezet. Na 17 februari zal het aantal steps nog worden opgeschaald.

De e-step van Citysteps zal de komende tijd in meer steden haar intrede doen, is de verwachting. ‘’We voeren na aanleiding van de pilot gesprekken met de gemeente Roermond, ik hoop dat we daar snel kunnen lanceren. De gesprekken zijn positief’’, zo zegt Mike Meeusen. Welke andere steden en in welke volgorde deze steden zullen volgen is nog niet bekend.

Over Citysteps

Citysteps is een jong bedrijf gevestigd in Breda. Het idee voor een duurzame deelstep werd door de vier mede-eigenaren bedacht tijdens een gezamenlijke reis naar het Spaanse Valencia. Na pilots in de steden Tilburg en Roermond kreeg Waalwijk Citysteps’ primeur om de eerste e-step stad van Nederland te worden.

Contactgegevens

Thomas van Heeswijk
COO Drop
thomas.vanheeswijk@dropmobility.nl

Nieuwsoverzicht

terug naar nieuwsoverzicht

Download & Kopieer

Neem contact op

Thomas van Heeswijk
COO Drop
pers@dropmobility.nl
© 2023 - Drop Mobility B.V.
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram